Kari Hanhisuanto: Ei mainittavaa motiivia


Kustantaja: Nordbooks
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 190 s.

E

i mainittavaa motiivia on rikosromaani, jossa nuori rikosylikomisario Vesa Kallionmaa ja tutkija Aleksi Kari saavat selvitettäväkseen koko maata kuohuttavan jutun. Lähes yhtä aikaa tapahtuvat kolme kuolemantapausta on kaikki tehty samalla tyylillä: kaukaa ja tarkasti. Onko kyseessä yksi vai useampi tappaja? Tapauksilla ei näytä olevan muuta yhteistä kuin tekotapa. Siitä alkaa takaa-ajo, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty. Poliisin sisäiset kaunat ja kulissien takana pelaaminen tekevät tutkimuksista entistä hankalamman.

"...miksi uhrin suussa oli Helsingin Kalliossa sijaitsevan kaupan kuitti? Vesa ihmetteli asiaa hetken. Hän järkeili asian siten, että kuitti ei ollut uhrin vaan tappajan. Se sai hänen niskansa kihelmöimään. Hänen edessään makasi sankari. Valitettavasti kuollut sellainen."

Oma arvioni: Vaikka dekkareista useimmiten tykkäänkin, tästä tarinasta oli jotenkin yllättävän hankalaa saada otetta. No, luin sen kuitenkin loppuun asti. Ei kirja varmasti huono ole, minulla vain ei ollut oikeaa hetkeä sen lukemiselle…