22. marraskuuta 2012

Pirjo Hassinen: Popula

Otava, 2012

Keski-ikäinen Pirjo ja kolmekymppinen Perttu ovat naapurukset, jotka viihtyvät yhdessä punaviinipullon äärellä. Sanaton yhteisymmärrys kattaa turhautumisen toimettomuuteen ja menetetyn yhteyden läheisiin: Pertun äiti on dementoitunut ja Pirjon tytär välttelee äitinsä huolenpitoyrityksiä. Afrikasta adoptoidusta teini-ikäisestä Tuuliasta tulee Pirjon elämään tärkeä valopilkku. Tuulialle Pirjo voi puhua myös tukahdetuista taidehaaveistaan.

Sitten Perttu löytää uuden henkisen kodin: komearaaminen nuorimies on kovaa valuuttaa muukalaisvihamieliselle Popula-puolueelle.

Jokainen tarvitsee yhteisön, jossa tuntee olevansa omiensa joukossa. Entä jos yVhteisö vaatii nousemaan läheisiä vastaan?

Oma arvioni: Hassinen on Populassa aiempaa yhteiskunnallisempi ja samalla myös varsin ajankohtainen. Kirja haastaa lukijan näkemään erilaisia ihmisiä.

1 kommentti:

  1. En pitänyt tämänkertaisesta Pirjo Hassisen romaanista vaikka aiemmat romaaninsa, joita olen lukenut, ovat mielyttäneet.
    Haittana nyt "Populassa" olivat: ajankohtaisen aiheen käsittelyn pinnallisuus; ihmiskuvauskaan ei osunut kohdalleen; kirja vaikutti "tilauskirjalta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!