Lotta-Liisa Joelsson: Vivika

Art House, 2012


Syyslukukausi rauhallisen pikkukaupungin koulussa muuttuu painajaiseksi, kun ensin toisluokkalainen ja sitten viidesluokkalainen tyttö murhataan oudoissa olosuhteissa. Kevään aikana uhrien määrä kasvaa viiteen. Kevätjuhlan jälkeen surmat loppuvat, mutta niitä ei koskaan saada ratkaistua. 

Kun kaksi koulun entistä oppilasta viettää kahdeksaa vuotta myöhemmin kesälomaansa toisen kotitalossa, menneet tapahtumat heräävät eloon. Kuolleiden tyttöjen tarinat alkavat kietoutua vanhoihin kansansatuihin, ja menneisyys muuttuu nykypäiväksi hyytävällä tavalla. 



 Lotta-Liisa Joelssonin esikoisteos Vivika on taitavasti yhteen punottu jännityskertomus kahden tytön ystävyydestä, kasvamisesta aikuisuuteen ja oman identiteetin löytämisestä. Parhaan kauhukirjallisuuden joukkoon asettuva kirja pitää lukijansa tiukasti otteessaan aina yllättävään loppuun asti.

Oma arvioni: En ole kauhukirjallisuuden ystävä, joten en erityisemmin pitänyt tästä kirjasta. Alusta alkaen minulle tuli sellainen tunne, että se on kirjoitettu itseäni huomattavasti nuoremmille lukijoille.