Rake Tähtinen: Kylmä käsi

Myllylahti, 2012




















Valokuvausharrastaja tekee karmaisevan löydön. Jäällä on irtonainen käsi. Rikoskomisario Petri Petäjämäki yhdessä kollegoineen huomaa varsin pian, että käden omistajan etsiminen osoittautuu visaiseksi pulmaksi. Onko jossain elossa kätensä menettänyt elävä henkilö, vai makaako talvisessa Uudessakaupungissa ruumis jossain lumivaipan alla?

Yksinäisen käden mysteerin selvittely kokee Petäjämäen kohdalla merkittävän ja järkyttävän hidasteen, kun yllättävä puhelinsoitto kotoa muuttaa äkisti asioiden tärkeysjärjestystä.

Kylmä käsi on Rainer Tähtisen viides teos kiitellystä Petäjämäki -romaanisarjasta. Se vie lukijat jälleen syvälle uusikaupunkilaismaisemiin, sen tummimpiin saarekkeisiin ja liikkuu elämän ja kuoleman rajamailla. Häilyvässä, mutta todellisessa.

Oma arvioni: Pidän Tähtisen tyylistä kirjoittaa ihmisenkokoista jännitystä. Tällä kertaa myös nenäliina oli melkein tarpeen, mikä ei ole kovin tavallista tämän genren kirjojen kohdalla. Syytä en kerro, jotta en tule paljastaneeksi juonesta liikaa.