Eija Jansson: Valkoinen laakso

Kustantaja: Nordbooks
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 218 s.

K
uului laukaus – vai oliko se laukaus, jokin pamahdus kenties? Jouni kiiruhti katsomaan ja löysi veljensä sekä ystävänsä ammuttuina pihalta, miltei portailta. Jouni mietti veljensä kauheaa kuolemaa ja alkoi solmia vähäisiä langanpätkiä yhteen, vaikka poliisi neuvoikin häntä jättämään tutkimukset ammatti-ihmisille. Asia kuitenkin painaa mieltä ja Jounin on etsittävä vastauksia.

Tie vie miestä Tukholman kautta Espanjan aurinkorannikolle. Mukaan tuppaa väkisin Vertanen, asunnoton, petetty nuori mies. Sattumien oikusta he osuvat sudenpesään ja saavat aikaan hallitsemattomien tapahtumien vyöryn. Tuntuu kuin kuolema kulkisi Jounin kintereillä, mutta niittäisi aina vierestä kuin piruillakseen. Itsepäisesti Jouni kuitenkin jatkaa etsintöjään Vertasen toppuutteluista huolimatta. Löytyykö kysymyksiin vastauksia ja selviääkö veljen kuolema, siitä Jouni ei enää ole varma.


Oma arvioni: Vauhdikkaita käänteitä ei tästä dekkarista todellakaan puuttunut. Jännitys säilyi loppuun asti. Hyvä dekkari, mutta ei kuitenkaan mielestäni aivan Janssonin parhaimpia.